Har det ploppat upp Varningssymboler i Instrumentbrädan?

Om du ser att en varningslampa börjat lysa eller att bilen inte går som den brukar eller låter som den ska då behöver vi göra en felsökning för att kunna hitta felet.

Felsökning och Reparation

Om du har upptäckt ett missljud eller om bilen inte går som den brukar gör. Så kommer vi att göra en så kallad mekanisk felsökning där vi hissar upp din bilen och undersöker området som felet mest troligen kommer från. Vi berättar för dig hur lång tid vi tror att det kommer behövas för att identifiera felet. Skulle vi inte hitta något inom den tiden vi har sakt så kommer vi att kontakta dig med en rapport om hur arbetet fortsätter.

Felsökning av lysande varningslampa

Har vi tur så får vi reda på exakt vilken del som inte fungerar. Men oftast får vi bara en ledtråd om vart vi ska börja söka efter felet.

Ibland kan varningslampor tändas av tillfälliga orsaker utan att något är fel och då kan det räcka med att bara radera felkoderna. Vi provkör alltid din bil för att se att felkoden inte kommer tillbaka, men om vi bedömer att problemet är åtgärdat så lämnas bilen tillbaka till kunden redan i detta läge.

Vid mer avancerade fel måste vi göra en djupgående felsökning. Det är omöjligt att säga hur lång tid en sådan tar, det beror helt på hur svårt det är att hitta felet men så fort vi hittat vad vi misstänker är fel så kommer vi att ringa dig för att komma överens hur vi ska gå vidare med reparationer. 

 

Kontakta oss

Har du några frågor eller vill du få ett prisföslag. Då kan du ringa direkt till oss eller kontakta kundtjänst.